Rockwoll

Az 1909-ben alapított Rockwool vállalatcsoportnak jelenleg több, mint 8500 alkalmazottja van. A Rockwool a világ három kontinensén összesen 23 gyárat működtet. A Rockwool kőzetgyapotból készült termékei világszerte mindenütt kaphatók.

A Rockwool cég világelső a kőzetgyapot szigetelőanyagok előállítása terén. A Rockwool hőszigetelés gátolja az épületekből a meleg kiáramlását, ezzel járul hozzá a kellemes belső klíma kialakításához és fenntartásához.
Tűzhatlan termékeik az 1000 °C feletti olvadáspontjuknak köszönhetően egy esetleges tűz során védik az épületszerkezeteket, meggátolják a tűz terjedését. Hő hatására füstöt, mérgező gázokat nem bocsátanak ki.

2002-óta gyártanak vakolható kőzetgyapot lemezeket. 2008-ban kerültek bevezetésre a piacon egyedülálló kétrétegű, inhomogén (dual density) termékek a lapostető /Monrock Max E; Hardrock Max/ és a homlokzati /Frontrock Max E/ hőszigetelő-anyagok szegmensében, mely hőszigetelő anyagoknál a felső 2 cm-es réteget egy erősebb, ellenállóbb anyag borítja a jobb hőszigetelési képesség, valamint az erősebb ellenálló képesség érdekében.

Rockwoll hőszigetelő anyagok

Cimszavak: , ,